Brz i jednostavan recept za kraljicu svih pita - Apple pie! Sočna, aromatična i već dugi niz godina dio američke gastronomije koji smo vrlo rado prihvatili i obradili na "naš" način. P.S. Servirajte uz vrući komad pite kuglicu sladoleda od vanilije.
29.04.2021Brz i jednostavan recept za kraljicu svih pita - Apple pie! Sočna, aromatična i već dugi niz godina dio američke gastronomije koji smo vrlo rado prihvatili i obradili na "naš" način. P.S. Servirajte uz vrući komad pite kuglicu sladoleda od vanilije.
29.04.2021Kora:
150 g oštrog brašna
150 g glatkog brašna
200 g maslaca
100 g šećera u prahu
2 žumanjka
1 limun-korica
Od navedenih sastojaka u multipraktiku zamijesiti prhko tijesto. Ostaviti ga pola sata na hladnom da se odmori.
Kalup za pitu (promjera 26-30 cm) dobro namastiti i posuti oštrim brašnom. Tijesto razvaljati, obložiti njime kalup i pospremiti ga u hladnjak.
Punjenje:
600 g kiselih jabuka (npr. Granny Smith)
5 velikih žlica smeđeg šećera
2 velike žlice škrobnog brašna
1 limun-sok
1 mala žličica cimeta
Jabuke oguliti i očistiti. Sjeckati na male kockice, politi sokom od limuna te posuti mješavinom šećera, škrobnog brašna i cimeta.
Sve dobro promiješati. Staviti sa strane dok ne napravite crumble posip.
Crumble:
130 g oštrog brašna
50 g šećera u prahu
70 g mekšeg maslaca